tisdag 4 december 2012

Modigt?

Idag på väg till jobbet bytte mina tankar plötsligt spår. Det är så skönt att hitta växeln ibland och koppla bort allt dåligt samvete och all noja och alla tankar på "jag kanske gör fel om jag inte gör som alla andra?!". Det är ju för fan MODIGT att göra saker på sitt eget vis. Jag tror att dagens temalåt får bli "Inte mod" som Mossa (vår fina gamla sånggrupp) sjöng för många år sen.

För det ÄR svårt att välja bort ett liv med en tydlig regelbok. Det är svårt att inte göra samma resa som ens föräldrar gjorde. Trots allt är det det enda mönster jag känner mig hemma i, eftersom det VAR hemma en gång i tiden. Min mamma och pappa är de bästa förebilder man kan ha i livet, på många plan, så om jag på något eller några plan väljer att inte gå i deras fotspår utan dra upp ett nytt spår, hur står jag ut med känslan av att missa något grundläggande? Beats me. Men tanken på att vara modig hjälper lite i alla fall.

2 kommentarer:

 1. Kapten Therese8 december 2012 03:22

  WEIRD. Jag trallade på den låten hela eftermiddagen i torsdags. Som yngre tvilling får jag vara lite efter.
  Eller som Jenny sa igår:
  "Tror du jag är helt dum i huvudet eller? Svara inte på det."

  SvaraRadera
 2. Kapten Therese igen8 december 2012 03:24

  Also, har du verkligen kommit på den här insikten själv? Vi såg filmen som råkar heta "Modig" igår, och temat var misstänkt detsamma. Ganska exakt. Förutom att någon blev förvandlad till björn där (Stina avslöjade hjälpsamt detta faktum innan det hände så jag inte skulle bli rädd, MEN hon sa inte VEM. Hon hade ju lovat att inte berätta filmen i förväg).

  SvaraRadera