söndag 7 april 2013

Veckans tävling!

Ja inte för att det lär bli fler tävlingar, men i alla fall. Tävlingen "Vemkansparapåmestonödigasaker"vinner i alla fall jag utan tvekan. Idag har jag rensat verktygslådan (ja, jag jobbar fortfarande på att göra så lite arbetsrelaterat som möjligt på lovets sista dag) och jag sparar till och med på sånt som jag inte vet vad det är. Därav tävlingen. Den som kommer på vad flest grejor är vinner... eh... en korrekturläsning av valfri text! Ja vadå? Jag är svensklärare, det är min främsta talang?

1. 
Det här tror jag är en säkring, men jag 
har ingen aning om till vad? Bilen?
2. 
Jag VET nånstans vad det är, men jag kan inte komma på det?

3. 
Har definitivt nåt med en kran att göra. 

4. 
Jag HAR vetat vad såna här är till för
men nu är det bara... svart... 


5. 
Har definitivt nåt med elektronik att göra också. 

6. 
???


7. 
Ja jag ser ju vad det är, men vad HAR man det till?
8. 
Också elgrejor? Till bilen?


9. 
Den här är roligast, skruven är liksom
fjädrande och MJUK?!
 
 10.
11. 
En väldigt ful skiftnyckel?

Definitivt elmojäng. Definitivt. 

4 kommentarer:

 1. Nr två är ju för att binda fast snöret till persiennen (kan oxå hittas i rullgardinsset osv). Jag misstänker att jag inte kommer långt med ett rätt dock.. ;)

  Nr 7 för att hänga upp tavlor, nr 8 t höger ser ut som en säkring t en bil modell 80-tal, nr 5 ser ut som en nr 8 utan isolering, och nr 12 ser ut som en kopplingsdosa.

  SvaraRadera
 2. Nils.Nilsson.7 april 2013 09:25

  1 Glassäkring till bil. 2. Hållare till persienn snöre . 3. Stoppkran till toaletten . 4. Pakning till kökskran. 5.Kabelsko till bil.6.Stift till lampkontakt, du vet med tre stift.sitter i taket ofta. 7. Till gardiner till ytterdörren , man skruvar i byglarna i bägge ändar på fjädern.8. Kabelsko+ skarvhylsa ,till bil. 10. Till lampsockel på ex golvlampan vi har i vardagsrummet, för att hålla skärmen på plats . 11 Ingen skiftnyckel, en skiftnyckel är justerbar ,därav namnet,det du har är en fast specialnyckel till ev tvättmaskin. 12 Ja ,en koplingsplint ,till bil

  SvaraRadera
 3. PAPPA Ä BÄST. Och kan en massa ord jag aldrig hört förut. Fast min favoritformulering är "till ev tvättmaskin".

  SvaraRadera
 4. Vill bara påpeka att min kommentar ovan på intet sätt är menat som nedsättande gentemot Linda B, som också var grymt duktig på att gissa. Vill bara påpeka det.

  SvaraRadera